Φαινόμενα αισχροκέρδειας στην πώληση αντισηπτικών προϊόντων

Μαρ 23, 2020 | ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 16.03.2020

Με αφορμή δημοσιεύματα για φαινόμενα αισχροκέρδειας στην πώληση αντισηπτικών προιόντων, η ALCOFARM ΜΕDICAL αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό:

1. Από τις πρώτες μέρες εκδήλωσης της κρίσης, η ζήτηση για προϊόντα αντισηψίας και απολύμανσης, εκτοξεύτηκε. Η ελληνική παραγωγή δεν ήταν προετοιμασμένη να την καλύψει και να ανταποκριθεί σε ένα τόσο μεγάλο όγκο. Από την άλλη, οι εταιρείες εισαγωγής προτίμησαν να μην εφοδιάσουν την ελληνική αγορά, γιατί η κάθε χώρα προσπαθεί να καλύψει τις δικές της ανάγκες, αφού όλος ο πλανήτης απειλείται.

2. Η εταιρεία μας αρνήθηκε να προβεί σε εξαγωγές αντισηπτικών προιόντων παρά τις παραγγελίες που είχε από άλλες χώρες και συνέχισε να εφοδιάζει τους διαχρονικούς της πελάτες στην ελληνική αγορά (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατρούς και φαρμακοποιούς) προσπαθώντας να καλύψει όσους περισσότερους μπορούσε με τις ανάλογες διαθέσιμες ποσότητες που είχε.

3. Η εταιρεία μας διατήρησε, όλο το προηγούμενο διάστημα, ίδιες τις τιμές πώλησης των αντισηπτικών της προιόντων και δεν προέβη σε ουδεμία ανατίμηση.

4. Η εταιρεία μας δεν ευθύνεται για το πως διαμορφώνεται η τελική τιμή πώλησης σε όλα τα σημεία λιανικής και δεν είναι σε θέση να το ελέγξει.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αντιλαμβανόμενοι την κοινωνική μας ευθύνη και την πρωτοφανή δοκιμασία που όλοι βιώνουμε, θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν μπορούμε όμως να σας υποσχεθούμε ότι θα καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση καθώς αυτό πλέον δεν εξαρτάται από εμάς αφενός διότι υπάρχουν δυσκολίες στην εισαγωγή πρώτης ύλης για την παραγωγή των αντισηπτικών μας προιόντων και αφετέρου διότι είμαστε πλέον υποχρεωμένοι μετά την από 14.03.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δηλώνουμε σε τακτά διαστήματα όλα τα αποθέματα μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Προσδοκούμε στην κατανόησή σας και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας προς την εταιρεία και τα προϊόντα μας.