τα προϊόντα μας

Αντισηψία

Τα αντισηπτικά είναι ουσίες που καταστρέφουν διάφορους μικροορ­γανισμούς και χρησιμοποιούνται για τη μείωση ή πλήρη απομάκρυνση των μικροβίων που βρίσκονται στο δέρμα και στις πληγές.
Από τις αλκοόλες, το πιο συχνό αντισηπτικό του δέρματος είναι το οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη). Χρησιμοποιείται για επάλειψη του δέρματος και για την απομάκρυνση των μικροβίων από τα χέρια.
Η αιθυλική αλκοόλη είναι δραστική όταν είναι υδατικό διάλυμα, καθόσον καταστρέφει την μεμβρά­νη των μικροβίων με τη μετουσίωση (αλλαγή) των πρωτεϊνών η οποία δεν επιτυγχάνεται απουσία νερού.
Καταστρέφει τα βακτήρια, το μυκοβακτηρίδιο φυματίωσης και τους μύκητες. Είναι επίσης δρα­στική στους ελυτροφόρους ιούς (π.χ. ιούς της γρίπης, ιούς παραγρίπης, ιό αναπνευστικού συγκυτίου, ιό του απλού έρπητα, ιό hiv). Έχει μικρή δράση στους μη ελυτροφόρους ιούς (π.χ. ιό της ηπατίτι­δας Α και Β, εντεροϊούς, ροταϊό, αδενοϊούς, νοροϊούς, ρινοϊούς) και στα πρωτόζωα.
Όταν η αιθυλική αλκοόλη αφήνεται να δράσει για 1 λεπτό, έχει αποδειχθεί ο πιο απο­τελεσματικός τρόπος αντισηψίας των χεριών. Ωστόσο και 15 δευτερόλεπτα εί­ναι αρκετά για να καταστραφούν πολλά μικρόβια από το δέρμα και τα χέρια.

Ταχεία Αντισηψία Χεριών

Η επάλειψη με αλκοολούχα διαλύματα αντισηπτικού θεωρείται πιο αποτελεσματική διαδικασία από το πλύσιμο των χεριών.
Σκοπός της αντισηψίας των χεριών είναι η απομάκρυνση της παροδικής μικροβιακής χλωρίδας.
Η αντισηψία των χεριών επιτυγχάνεται με τη χρήση αντισηπτικών διαλυμάτων, αμιγών (π.χ. αλκοολούχα)
Είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη υγιεινή των χεριών
Εξαλείφει την πλειοψηφία των μικροβίων
Εφαρμόζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα (20 έως 30 δευτερόλεπτα)
Έχει καλή ανεκτικότητα του δέρματος
Δεν υπάρχει ανάγκη για συγκεκριμένη υποδομή (παροχή νερού, νιπτήρα, σαπούνι, χειροπετσέτες)
Η διαδικασία αυτή ονομάζεται ταχεία αντισηψία των χεριών και πρέπει να εφαρμόζεται πριν και μετά από κάθε επαφή με τον ασθενή.
Το νερό με το σαπούνι, ιδιαίτερα μετά από συχνό πλύσιμο, αφαιρεί το λίπος του δέρματος και στεγνώνει τα χέρια. Αντίθετα με το ποιοτικό αλκοολούχο αντισηπτικό χεριών, όπου η φροντίδα και ενυδάτωση του δέρματος γίνεται αυτόματα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

Να έχει άδεια κυκλοφορίας ΕΟΦ σαν φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα ή σαν βιοκτόνο τύπου I και όχι αριθμό γνωστοποίησης ΕΟΦ ή CPNP Ευρωπαϊκή Πύλη που υποδηλώνει γνωστοποίηση άδειας κυκλοφορίας σαν καλλυντικό.

Απολύμανση (επιφάνειες - εργαλεία)

Απολύμανση είναι η εφαρμογή μετά από σχολαστική καθαριότητα, μίας μεθόδου για την καταστροφή συνήθως των περισσοτέρων ή όλων των παθογόνων λοιμωδών ή παρασιτικών παραγόντων με τη χρήση φυσικών, χημικών ή άλλων μέσων, για την απομάκρυνση, αδρανοποίηση ή καταστροφή επιβλαβών μικροοργανισμών, δηλητηριωδών ή ραδιενεργών χημικών από άτομα, χώρους, επιφάνειες ή αντικείμενα.

Η απολύμανση κρίνεται απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιεινής και την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, ιδιαίτερα σε χώρους αυξημένου συγχρωτισμού, όπως σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ά.
Η καλύτερη προστασία έναντι των ιών είναι να αδρανοποιήσουμε τα μικρόβια με τα κατάλληλα απολυμαντικά μέσα πριν αυτά φτάσουν στα χέρια ή στο δέρμα μας και από εκεί μέσα στον οργανισμό.
Η απολύμανση διαφέρει από την αποστείρωση, ως προς το ότι καθιστά ένα άτομο ή αντικείμενο κατά ένα μεγάλο μέρος, και όχι πλήρως, ελεύθερο από μολυσματικούς παράγοντες.

Ζελέ υπερήχων, κρέμα για φυσικο-θεραπεία

Alcofarm Medical

ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ
ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Λεωφ. Κηφισού 40
ΤΚ 121 33 Περιστέρι

τηλ.κέντρο 210 2224 206
e-mail: info@alcofarm.gr